Miben segíthetek?

Azt gondolom, a problémák kezelése helyett hogy a problémák mögött megbújó emberrel célszerű foglalkozni. Az ember sokkal több, mint problémák halmaza. Egyrészt az emberekkel szoktam találkozni, nem a problémákkal; másrészt minden helyzet vagy személy más és más, így a megoldáshoz és a lelkéhez vezető út is eltérő.

Úgy gondolom, hogy egy olyan „tükör” lehetek a konzultációs folyamatban, aki hozzásegíthetem, hogy meglássa Önmagát és a kérdéseire a választ; illetve tovább tudjon fejlődni önmaga megismerésében.
A konzultációk során legfontosabbnak a hozzám forduló személy elfogadását és a vele való együttérzést tartom. A konzultáció során kialakuló kapcsolat gyógyító erejében hiszek. A választott módszert ezt figyelembe véve alkalmazom (kérdőívek, relaxáció, pszichodramatikus szerepjátékok, házi feladatok).
Olyan partnernek tekintem Önt, akit képesnek tartok arra, hogy a beszélgetések során, önmagára rálátva - máshogy lássa a problémáit. Vagyis átalakítja, túllép - felülemelkedik rajta, és megtalálja helyét az eddigi életében.

Az embereknél gyakran megjelenő problémakörök: